El 2CV: petit, fràgil, fidel

COMACCHIO, ITÀLIA. Diumenge, 4 d’octubre de 2015.El Citroën 2CV és un cotxe petit, arrodonit, fràgil per fora, però fort i sec per dins, com de pedra. Sembla molt petit en les carreteres plenes de cotxes grans, bèsties insaciables que arrasen sense contemplacions tot el que les rodeja. El 2CV, Thunderbird per als amics, o Barrufet, segons es miri, et parla. Alt i clar. “Louise, estic cansat”, rugeix a vegades. O “anem fins a la fi del món, si us plau”, suplica quan recorrem carreteres verges al costat del mar. Simplement se l’ha d’escoltar. I mimar-lo.

1. Roda punxada

Quasi totes les contrarietats arriben abans de començar qualsevol aventura. I així va ser en el nostre cas. Abans fins i tot de marxar de Mallorca a Barcelona, Louise se’l va trobar un dia amb la roda punxada. Estava començant a canviar la roda quan un parell de jardiners es van apropar a donar-li un cop de mà.

2. Tub d’escapament partit

El dia previst a la partida des de La Garriga, es va partir el tub d’escapament, amb una de les brides que l’aguantaven dins del motor. En ple agost va resultar una odissea trobar un mecànic capaç de soldar-lo. A ulls dels mecànics de cotxes moderns, resultava una missió impossible. “S’ha de canviar tota la peça” o “necessitarem unes quantes hores per soldar-lo”, deien. Finalment va aparèixer del no-res un entregat Emili que en una hora el va deixar impecable.

3. Suspensió

Quan recorríem la costa francesa, abans d’arribar a Montpellier, el 2CV va començar a queixar-se a les corbes. S’escoltava un so metàl·lic especialment a les corbes més tancades. A l’arribar a Uzès, uns amables francesos que tenien un Dyane 6 li van fer un cop d’ull. Van engreixar la suspensió i Thunderbird no va tornar a queixar-se.

4. D’altres petites incidències

La porta del co-pilot va necessitar un petit retoc: ajustar els cargols que s’havien afluixat.

El neteja-parabrises era més eficaç al costat del co-pilot, així que la solució va passar per intercanviar-los, simplement desenroscant i tornant a fer-ho.

El llum esquerre del fre va deixar de funcionar i, després de comprovar que no s’havia fos la bombeta, vam descobrir que un dels cables s’havia deixat anar i va ser suficient per enganxar-los de nou.

© 2018. 2 Femmes en 2Cv. Eva Serra & Ana Vega.

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?